A határmenti települések közelében a szomszédos országok szolgáltatóinak hálózata nem minden esetben tudja lekövetni a környezeti és domborzati viszonyokat, ezért előfordulhat, hogy a mobilkészülék átáll a külföldi ország mobilhálózatára, amennyiben onnan a készülék erősebb jelet érzékel. Ilyen esetekben a szolgáltató SMS-ben értesít a roaming HANG/SMS és adatforgalmi díjakról.

Fontos, hogy minden hívás indítás és fogadás előtt ellenőrizze a telefon kijelzőjén a szolgáltató operátor nevét. Ahhoz, hogy továbbra is többletköltség nélkül tudjon hang illetve adatszolgáltatásokat igénybe venni, a beállítások menüpontban a hálózatot állítsa vissza a DIGIMobil HU-ra. Amennyiben más kiírást tapasztal, állítsa kézi hálózatválasztásra a mobilkészüléket, így a hálózatválasztás nem lesz automatikus. A mobiltelefon készülék használati útmutatója pontos leírásban ismertetik a fenti beállítások összes lépését.

Amennyiben mégis a külföldi hálózatból használta mobiltelefon készülékét, abban az esetben a szolgáltató mindenkori roaming díjszabása az irányadó!