Az Invitel a Széchenyi 2020 Program keretében kiírt pályázat eredményeként 12 járás közel 100 településére vonatkozóan mintegy 2,3 milliárd forint értékű európai uniós forrást nyert el legalább 30 Mbit/s sebességű, újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztésére, melynek köszönhetően újabb területekre juttathatja el a minőségi, gyors internetszolgáltatást.

A nagysebességű internet napjainkban nem csak a munkához, a tanuláshoz és a böngészéshez elengedhetetlen, de a különböző videós tartalmak letöltéséhez és megosztásához is, melyek folyamatos nyomon követése és megtekintése ma már egyre népszerűbb. Többek között ezt az igényt szem előtt tartva döntöttünk úgy, hogy saját erőforrásból történő hálózatfejlesztéseink mellett indulunk a Szupergyors Internet Program keretében kiírt pályázaton, hogy olyan területekre is eljuttathassuk a gyors internetszolgáltatást, ahová korábban nem volt lehetőségünk.

Az Invitel által FTTH/VDSL technológiával megépítendő hálózat hosszú távon a legkorszerűbb technológiai megoldást nyújtja az érintett járásokban élők, az ott működő kisvállalatok és a közintézmények számára. Az európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően az adott járás minden településén elérhetővé válik a legalább 30 Mbit/s sávszélességű internet, a minőségi IPTV szolgáltatás és a költséghatékony vezetékes telefonálás lehetősége az erre alkalmas újgenerációs szélessávú infrastruktúra megteremtésével.

Az Invitel a SZIP-hez kapcsolódóan 2020 végéig több mint 200 ezer háztartást elérő hálózat korszerűsítését tervezi, többségében gigabites sebességre is képes üvegszálas technológiával. Társaságunk a hálózatfejlesztésben érintett települések központjában díjmentesen hozzáférhető WiFi szolgáltatást is kiépít.

Beszerzési feltételek

Ajkai járás >

Aszódi járás >

Békési járás >

Dunaújvárosi járás >

Jászberényi járás >

Makói járás >

Mezőkovácsházai járás >

Pilisvörösvári járás >

Szeghalomi járás >

Várpalotai járás >