Milyen típusú szolgáltatás jogosít díjmentességre?

A jogosultság helyhez kötött meglévő internetszolgáltatással rendelkező vagy újonnan ígénylő Előfizetők részére érvényes.


 

Jogosult vagyok a kedvezmény igénybevételére?

Azon Előfizetők, akik a kormányrendelettel összhangban tantermen kívüli digitális oktatásban vesznek részt digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel az alábbi minősítésben:

a) az előfizetéssel rendelkező tanuló vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult tanuló vagy törvényes képviselője erre jogosító jogcím alapján használja;

b) az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult pedagógus vagy oktató erre jogosító jogcím alapján használja (a továbbiakban együtt: jogosult).

(3) A  jogosult lakóhelye, tartózkodási helye vagy szálláshelye szerinti helyek közül egy jogosultság alapján csak egy helyen veheti a szolgáltatást ingyenesen igénybe.


 

Milyen feltételei vannak a kedvezmény igénybevételének?

2020. november 18-tól és azt követően, a díjmentes havidíj időtartama alatt folyamatosan fennálló aktív tanulói vagy pedagógusi jogviszony.

- Jogosultság igazolása, nyilatkozat megtétele a jogosultság fennállásáról, és hozzájárulás az adatkezeléshez.

- Az igénylő kizárólag egyetlen egy szolgáltatási helyen (bejlentett állandó lakóhely, tartózkodási hely vagy szolgáltatási címen) jogosult a kedvezmény igénybevételére.


 

Hogyan vehetem igénybe a kedvezményt?

2020.november 18 és 2020.december 4-e között a digi.hu/digitalis_oktatas_tamogatas aloldalon keresztül az érintettek jelezhetik az ingyenes időszakra történő jogosultságot. Ehhez szükséges a tanulói vagy pedagógusi jogviszonyt igazoló, a középfokú oktatási intézmény által kiadott dokumentum (iskolalátogatási igazolás) feltöltése a dedikált linken.


 

Határozott időtartamú szerződéssel rendelkezem, jogosult-e vagyok a kedvezményre?

Igen, független az előfizetői szerződés típusától a kedvezmény igénybevétele.


 

Melyik számlámon fog megjelenni a kedvezmény?

A 2020 decemberében kiállított számlán kerül feltüntetésre a kedvezmény. A kedvezmény a 2020. december hónapban kiállított számlára kerül, mely a 2021. januári havidíjakat tartalmazó számla.


 

Hol találom a szerződésszámomat?

A számlalevél jobb felső sarkában találja az előfizetői szerződéséhez tartozó szerződésszámot.


 

Hol találom a részletes jogszabály leírását?

Az alábbi linken tudja nyomon követni az intézkedést:

A Kormány 501/2020. (XI. 14.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről


 

Hol találom a diákigazolványon található azonosítót?

A diákigazolvány fényképes oldalán található azonosító szám felirat melletti számsor megadása szükséges a jogosultság igényléséhez.


 

DIGI Pontokon is jelezhetem az igényemet?

A díjmentes internetre történő regisztráció a jelen vírushelyzetre való tekintettel online biztonságosabb módját javasoljuk.