Milyen típusú szolgáltatás jogosít díjmentességre?

A jogosultság helyhez kötött meglévő internetszolgáltatással rendelkező vagy újonnan ígénylő Előfizetők részére érvényes.


 

Jogosult vagyok a kedvezmény igénybevételére?

Azon Előfizetők, akik a kormányrendelettel összhangban tantermen kívüli digitális oktatásban vesznek részt digitális munkarendben működő alap- és középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel az alábbi minősítésben:

a) az előfizetéssel rendelkező alap- vagy középfokú nevelés-oktatást folytató köznevelési intézményekben tanuló, vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult tanuló vagy törvényes képviselője erre jogosító jogcím alapján használja

b) az előfizetéssel rendelkező alap- vagy középfokú nevelés-oktatást folytató köznevelési intézményben tanító pedagógus vagy oktató, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult pedagógus vagy oktató erre jogosító jogcím alapján használja (a továbbiakban együtt: jogosult).

(3) A  jogosult lakóhelye, tartózkodási helye vagy szálláshelye szerinti helyek közül egy jogosultság alapján csak egy helyen veheti a szolgáltatást ingyenesen igénybe.


 

Milyen feltételei vannak a kedvezmény igénybevételének?

- Jogosultság igazolása, nyilatkozat megtétele a jogosultság fennállásáról, és hozzájárulás az adatkezeléshez.

- Az igénylő kizárólag egyetlen egy szolgáltatási helyen (bejlentett állandó lakóhely, tartózkodási hely vagy szolgáltatási címen) jogosult a kedvezmény igénybevételére.


 

Hogyan vehetem igénybe a kedvezményt?

Azon előfizetőinknek, akik már igénybe vették a kedvezményt, további teendőjük nincs az ingyenes vezetékes internetszolgáltatással kapcsolatban, a kedvezmény automatikusan jóváírásra kerül a számukra!

Azon előfizetőink, akik eddig nem vették igénybe a kedvezményt 2021.03.25. és 2021.04.25. között adhatják le igényeiket a digi.hu/digitalis_oktatas_tamogatas aloldalon keresztül, és jelezhetik az ingyenes időszakra történő jogosultságukat. Ehhez szükséges az alap- vagy középfokú nevelés-oktatást folytató köznevelési intézménnyel fennálló tanulói jogviszonyt igazoló szülői vagy az alap- vagy középfokú nevelés-oktatást folytató köznevelési intézménnyel fennálló pedagógusi igazolás feltöltése a dedikált linken.


 

Határozott időtartamú szerződéssel rendelkezem, jogosult-e vagyok a kedvezményre?

Igen, független az előfizetői szerződés típusától a kedvezmény igénybevétele.


 

Melyik számlámon fog megjelenni a kedvezmény?

A kedvezményt az igény leadását és ellenőrzését követően kiállított első havi számlától kezdődően írjuk jóvá a jogosultsági hónapoknak megfelelően.


 

Hol találom a szerződésszámomat?

A számlalevél jobb felső sarkában találja az előfizetői szerződéséhez tartozó szerződésszámot.


 

Hol találom a részletes jogszabály leírását?

Az alábbi linken tudja nyomon követni az intézkedést:

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK21037.pdf


 

Hol találom a diákigazolványon található azonosítót?

A diákigazolvány fényképes oldalán található azonosító szám felirat melletti számsor megadása szükséges a jogosultság igényléséhez.


 

DIGI Pontokon is jelezhetem az igényemet?

A jelen vírushelyzeti intézkedésekre való tekintettel kizárólag online formában van lehetőség a kedvezményes internetre történő regisztrációra.