A kedvezményezett neve:
Invitel Távközlési Zrt.

A projekt címe:
Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése az Invitel Zrt-nél a békési járásban

A szerződött támogatás összege:
161 499 450 Ft

Támogatási intenzitás:
78%

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt alapvető célja (az Európai Unió Digitális Menetrendjén alapuló Digitális Nemzeti Fejlesztési Programmal összhangban) a korszerű szélessávú (ún. NGA) internethálózattal el nem ért címek lefedése annak érdekében, hogy a helyi hálózat, illetve annak kapacitása a békési járás adott településein is alkalmas legyen a növekvő használati igények és nagy sávszélesség iránti elvárások kielégítésére, ezáltal lehetővé tegye a digitális szolgáltatások terjedését a lakosság, a vállalkozások és a közintézmények körében. 

Az Invitel által FTTH/VDSL technológiával megépítendő hálózat hosszú távon a legkorszerűbb technológiai megoldást nyújtja a békési járásban élők, az ott működő kisvállalatok és a közintézmények számára. Az uniós forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a járás minden településén elérhetővé válik a legalább 30 Mbit/s sávszélességű internet, a minőségi IPTV szolgáltatás és a költséghatékony vezetékes telefonálás lehetősége az erre alkalmas újgenerációs szélessávú infrastruktúra megteremtésével. 

A fejlesztendő települések optikai NGA építéssel érintett területein (FTTH/FTTB) minden közintézmény részére szintén legalább 30 Mbit/s sebességű összeköttetést és egy-egy optikai szálpárat biztosítunk. 


A fejlesztésben résztvevő települések technológiák szerint:

Település Technológia
Békés FTTH
Bélmegyer FTTH
Kamut FTTH
Kőröstarcsa FTTH
Mezőberény FTTH
Murony FTTH
Tarhos FTTH

A projekt tervezett befejezési dátuma:
2022. október 31.

A projekt azonosító száma:
GINOP-3.4.1-15-2016-00239