A wimbledoni tenisztorna (hivatalos nevén: The Championship) a legrégebbi és a legnagyobb hagyománnyal bíró teniszverseny a világon, amelyet az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan idén nyáron is a DIGI Sport visz el Magyarországon a teniszrajongókhoz. Sőt így lesz ez 2016-ig, azaz az előttünk álló három nyáron is: a világ egyetlen füves borítású Grand Slam teniszversenye kizárólag a DIGI Sport csatornáin lesz látható hazánkban.

Idén június 23. és július 6. között minden teniszrajongó figyelme az All England Lawn Tennis and Croquet Club füves pályáira irányul, hiszen kiderül, hogy vajon a hazai szurkolók hőse és kedvence, Andy Murray meg tudja-e tartani tavaly megszerzett címét, vagy Novak Djokovics, Rafael Nadal, a sokszoros győztes Roger Federer, esetleg valaki más meg tudja-e gátolni a brit játékost a címvédésben.

Ami biztos: a hölgyeknél nem lesz duplázás, hiszen a tavalyi győztes Marion Bartoli visszavonult, így már nem lesz ott az idei indulók között.

Az újabb hosszú távú szerződéssel a most 5 éves DIGI Sport a nyári időszakban egy újabb izgalmas sporteseménnyel várja a képernyők elé nézőit, hiszen a teniszvilág ékkövének számító Wimbledon nem csupán egy tenisztorna, de egyben népszerű társasági esemény is, amelyet kéthetes közvetítésfolyam során a DIGI Sport felkészült kommentátorai és neves szakértői hoznak majd igazán közel a nézőkhöz.