Esztergom, 2021. június 30. -  Az vezetékes internet és kábeltelevíziós hálózat építése, bővítése és korszerűsítése zajlik Esztergom városában, amelynek keretében a helyi lakosok - a munkálatok befejezte után – élvezhetik a teljes, széleskörű, minőségi telekommunikációs szolgáltatásokat.

A Gazdasági Versenyhivatal 2018. májusi határozatában hagyta jóvá, hogy a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. megvásárolja az Invitel Távközlési Zrt. részvényeinek közvetlen irányítást biztosító többségét, ez azt jelenti, hogy az Invitel 2018 júniusától a DIGI Csoport égisze alatt működik tovább. A DIGI Csoport a versenyhivatali jóváhagyást követően megkezdte a két vállalat távközlési szolgáltatásainak összehangolását, mely során országszerte fokozatosan fejlesztette tovább a megvásárolt Invitel hálózatokat. Ennek keretén belül kezdődött meg idén kora tavasszal Esztergom Kertvárosban az Invitel hálózat korszerűsítése, melynek első fázisa sikeresen lezárult. Az Esztergom Kertvárost érintő munka oroszlánrésze, azaz a rezes hálózat száloptikai korszerűsítése nagyrészt befejeződött, így a kertvárosi lakosok már kiváló minőségben élvezhetik a felhasználók otthonaiba juttatott optikai kábel, az un. FTTH hálózat előnyeit. A munkálatok következő szakasza Esztergom további területeit érinti, ezért a kertvárosi övezet után az átépítések a környező városrészekben folytatódnak.

A DIGI által kínált szolgáltatások minőségének javítása kiemelt fontosságú a vállalat számára: a hálózatok korszerűsítése és az ezzel járó munkálatok is ezt célozzák. A fejlesztés eredményeképp a korábbi Invitel előfizetők is élvezhetik a DIGI felhasználói végpontig kiépített optikai hálózat (FTTH) nyújtotta előnyöket. Az FTTH hálózat, azaz a száloptikai rendszer kiépítése egészen a felhasználó otthonáig biztosítja a gyorsabb, szélessávú internet elérést kiváló minőségben (1000/300 Mbit/s névleges le- és feltöltési, illetve 300/75 Mbit/s garantált le- és feltöltési sebességgel).

A DIGIMobil szolgáltatásai pedig már elérhetők a jelenlegi és leendő esztergomi ügyfelek számára, hűségidő nélkül, rendkívül kedvező tarifacsomagokkal.

A vezetékes hálózati munkálatok várhatóan az elkövetkezendő néhány hónapban zajlanak, ezért a DIGI/Invitel a lakosok szíves megértésére számít, bízva abban, hogy a magas minőségű szolgáltatások kárpótolják mind meglévő, mind jövendőbeli esztergomi előfizetőket az építkezések okozta esetleges kellemetlenségek miatt!