A Digi Communications N.V, ma, 2021. november 30-án bejelentette, hogy adásvételi szerződést kötött meg a magyarországi tevékenységére vonatkozóan a 4iG Nyrt.-vel. Az RCS & RDS (a vállalat romániai leányvállalata) és a 4iG 2021. március 29-én állapodott meg a DIGI Távközlési Szolgáltató Zrt. és leányvállalatai, az Invitel, a DIGI Infrastruktúra és az i-TV megvásárlásával kapcsolatos esetleges tranzakcióra vonatkozó előszerződés feltételeiről.

A felek 2021. november 29-én véglegesítették a tárgyalásokat, és 625 millió eurós tranzakciós értékben elkészítették a magyarországi leányvállalatok átadására vonatkozó tranzakciós dokumentumokat. Az ügylet feltételekhez kötött, beleértve a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyét. A tranzakció mielőbbi befejezése érdekében a Digi Communications N.V és a 4iG együttműködik.

A DIGI Csoport az elmúlt 23 évben folytatott tevékenységeket Magyarországon, mely idő alatt a magyar távközlési piac egyik vezető szereplőjévé nőtte ki magát a leányvállalat, amely kábel- és műholdas TV (DTH), vezetékes és mobil internet, valamint vezetékes és mobil szolgáltatások teljes portfolióját kínálta. Ezzel egyidejűleg a DIGI Magyarországon az első távközlési szolgáltatóként vezeti be a jelenleg legnagyobb sávszélességű Fiberlink 10G-t, ezzel a technológiai fejlődés új fejezetét nyitja meg ezen a piacon.

A magyar leányvállalatok 2020-ra több mint 1,1 millió előfizetőt szolgáltak ki országszerte, és több mint 2,5 millió jövedelemteremtő egységgel (RGU) rendelkeztek. Ugyanebben az évben a Csoport konszolidált magyarországi árbevétele 70 milliárd forint (kb. 200 millió euró) volt, korrigált EBITDA-ja pedig elérte a 19 milliárd forintot (kb. 54 millió eurót).

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint a DIGI második helyet foglal el piaci részesedését tekintve a fizetős TV, a szélessávú internet és a vezetékes telefon szegmensben. A helyi piacon egyedülálló üzleti modellel a DIGI Csoport magyarországi tevékenysége több tévéadó, sportcsatorna és további négy tematikus csatorna működtetését is magában foglalta. A magyarországi tevékenység kiterjedtségét a nagy, 3000 körüli alkalmazotti létszám is nagyban támogatta.

Magyarország volt az a helyi piac, ahol fennállásunk legnagyobb idejében folytattuk tevékenységünket. A helyi csapattal együtt építettünk ott egy olyan vállalkozást, amelyre nagyon büszkék vagyunk, és amely az egyik legnagyobb, technológiailag legfejlettebb szolgáltató ezen a piacon. Azonban stratégiánk célja, hogy a nyugat-európai piacok felé terjeszkedjünk, ezért bízzuk most leányvállalatunkat és annak további fejlődését a 4iG kezébe. Bízunk benne, hogy folytatják munkánkat és további sikereket érnek el a szolgáltatóval.” - mondta el Serghei Bulgac, a Digi Communications N.V. vezérigazgatója.