A hazai távközlési piacon majdnem negyed évszázaddal ezelőtt debütált DIGI célja, hogy ügyfeleinek a lehető legjobb minőségű, ár-érték arányú szolgáltatásokat nyújtsa. A vásárlók körében a DIGI szolgáltatásainak népszerűségét mi sem példázza jobban a távközlési piacon vezetékes szélessávú internet szegmensben 22,6%-os piaci részesedéssel elfoglalt második helyénél1.

Az erős piaci részesedés mellett, a DIGI vezetékes szolgáltatásának minőségét tükrözi a Szélessáv. net országos vezetékes internet hálózati sebesség felmérés2 letöltési és feltöltési kategóriában elért első helye. A mérések átlagolt eredménye alapján a letöltési sebesség kategóriát toronymagasan, 601,933 Mbps-mal nyerte meg versenytársai előtt a DIGI, csaknem 150 Mbps-mal megelőzve a második helyezettet. A vezetékes internet feltöltési sebesség terén nyújtott 241,334 Mbps-os teljesítménnyel a DIGI szintén első helyet ért el az összehasonlításban.

Azért, hogy a továbbiakban is kiemelkedő szolgáltatást nyújtson előfizetőinek, a DIGI eddig idén öt vidéki városban és nyolc budapesti kerületben fejlesztette a gerinchálózat központi routereit, valamint növelte a kapacitást és rendelkezésre állást. A DIGI előfizetői eddig is élvezhették az 1000 Mbit/s letöltési sebességet, amennyiben rendelkezésükre állt az FTTH hálózati szolgáltatás, azonban a mostani gerinchálózat fejlesztésnek köszönhetően a DIGI hálózat kapacitása, rendelkezésre állása és megbízhatósága magasabb minőségi szintre emelkedett. Az új, még stabilabb gerinchálózat a következő budapesti kerületekben és vidéki nagyvárosokban támogatja az adatátviteli technológiát: a főváros III, VI, IX, X, XI, XIII, XIV, XV kerületeiben, valamint Hatvanban, Gödöllőn, Szigetszentmiklóson, Tatabányán és Veszprémben.

A Budapesten és a fenti városokban végrehajtott fejlesztéseteken kívül a vállalat 12 vidéki nagyváros felhasználói számára a kiépítéssel tette újonnan elérhetővé 1GB névleges letöltési kapacitással rendelkező, kiemelkedő infrastruktúrájú FTTH hálózatát: Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Békéscsaba, Szolnok, Gyöngyös, Kecskemét, Veszprém, Százhalombatta, Hatvan, Tiszaújváros.

1 NMHH, 2021. március
2 https://szelessav.net/hu/aggregalt_sebesseg/merobox
3 2021. június 1-i adat
4 2021. június 1-i adat