Budapest, 2021. május 20.

Csoportszintű eredmények:

  • Tartós növekedés: 8,6%-os bevétel növekedés, elérve a 340,2 millió eurót; 13%-os RGU (jövedelemteremtő egység) növekedés, amely 18,7 millióra növekedett
  • Erős teljesítmény 122,5 milliós kiigazított EBITDA-val

Románia:

  • A vezetékes és mobil üzletágak terén nyújtott teljesítményének köszönhetően 48,3%-ra növelte az EBIDTA margin mutatóját (beleszámítva az IFRS 16 hatását)
  • A vezetékes hálózat RGU-k gyors növekedése: fizetős TV esetében 15,6%-os növekedéssel 4,9 millióra, vezetékes internet esetében 19,7%-os növekedéssel 3,4 millióra

Spanyolország:

  • Jelentős hozzájárulás a Csoport összes bevételéhez (23%)
  • 2.5 millió RGU-t ért el a mobil adat- és telefonszolgáltatások terén

A DIGI Communications NV Group május 14-én, pénteken közzétett, a 2021. március 31-én véget ért első negyedév pénzügyi eredményeit tartalmazó közleményében a 2020. első negyedévi adatokhoz képest 8,6%-os árbevétel növekedésről számolt be (azaz az árbevétel 2021-ben 340,2 millió eurót tett ki, szemben a 2020 ugyanazon negyedévében rögzített 313,2 millióval). E mellett a Csoport 13%-os RGU növekedést, így 18,7 millió eurót ért el. A korrigált EBITDA 122,5 millió euró (beleszámítva az IFRS 16 hatását), amely 6,8%-os növekedést jelent 2020 ugyanezen időszakához képest.

A DIGI Csoport minden piacán erős teljesítményt nyújtott 2021 első negyedévében, a még mindig tomboló pandémia kihívásai ellenére. Románia megerősítette vezető szerepét a Csoporton belül, a Csoport összes bevételének 61%-át adva. Teljesítménye alapján Romániát Spanyolország (23%), majd Magyarország (14%), végül Olaszország (2%) követte.

\2021. január és március között DIGI Románia túlteljesítette a 2020. azonos időszakában rögzített kulcsszámokat, és 13,1 millió RGU-t ért el a helyi piacon. A fő szegmensek, azaz a vezetékes internet és fizetős TV szolgáltatások kiemelkedő eredményeket tudhatnak magukénak: fizetős tv terén 4,9 millió RGU-t (azaz +15,6%-ot 2020 első negyedévéhez képest), illetve vezetékes internet esetében 3,4 millió RGU-t elérve (amely 19,7%-os növekedés 2020-hoz képest).

A mobil hanghívás és adat szegmensben a DIGI Románia új rekordot ért el számhordozás tekintetében. A számhordozás lehetőségének bevezetése, azaz 2008 októbere óta ebben a negyedévben érte el a Vállalat a 2,5 millió hordozott számot, ezzel a 2021 januárjától március végéig tartó időszakban újabb 137 200 hordozott számot adott hozzá portfóliójához. Az elmúlt 13 évben a szolgáltató tagadhatatlanul a mobil számhordozás vezetőjévé nőtte ki magát. 2021. március 31-én a romániai ügyfeleknek nyújtott mobil adat és hanghívás szolgáltatások 3.8 millió RGU-t tettek ki (amely +9,2%-os növekedés 2020 hasonló periódushoz képest).

A spanyol üzletág dinamikus teljesítményét megőrizve megszilárdította a Csoportban betöltött második helyét, egymás után két negyedévben is sikerült az első 5 mobilszolgáltató közé küzdenie magát a helyi piacon. Az RGU-k növekedésének köszönhetően a DIGI Spanyolország az első negyedév végére elérte a 2.5 millió jövedelemteremtő egységet, amellyel 23,6%-os növekedést mutatott 2020 Q1-hez képest. A vezetékes internet RGU száma elérte a 249 000-t, amely 120,4%-os növekedést jelent. A DIGI növelte FTTH hálózati lefedettségét, ezáltal új előfizetőket nyert a szélessávú internet piacon. Ennek köszönhetően Spanyolország hozzájárulása a Csoport összes bevételéhez elérte a 23%-ot. Március végén a spanyolországi 50 provinciából 42-ben volt DIGI hálózati lefedettség.

A DIGI Magyarországon továbbra is kiemelt figyelmet fordított a fokozatos fejlesztésekre, hogy előfizetőinek a legkorszerűbb technológiát nyújthassa a televíziós, mobil és internet szolgáltatások terén is. Olaszországban, ahol a DIGI MVNO-ként (virtuális mobilhálózat üzemeltető) van jelen, mobil telekommunikációs szegmensben az RGU-k száma a 2020 első negyedéves 238 000-ről 268 000-re növekedett 2021 első három hónapjában.

„Örömmel láttuk, hogy 2021 első negyedévének eredményei folyamatos és fenntartható növekedést mutattak. Hálásak vagyunk előfizetőinknek, partnereinknek, és a Csoport tagjainak, hogy lehetővé tették ezt a teljesítményt. A továbbiakban is alkalmazkodni fogunk a pandémia okozta megváltozott körülményekhez, hogy eleget tudjunk tenni a változó előfizetői igényeknek, és meg tudjunk felelni a kihívásoknak, a szabályozási bizonytalanságoknak és a kiszámíthatatlan gazdasági és társadalmi helyzeteknek.

Prioritásunk volt, hogy megszilárdítsuk az elért piaci helyezéseket, növeljük a vezetékes és mobil hálózatunkat mindegyik piacunkon, hogy színesebbé tegyük portfóliónkat és ajánlatainkat, hogy eleget tudjunk tenni a növekvő előfizetői igényeknek. Ügyfélbázisunk növekedése bizonyítja, hogy internet, tv, valamint mobil előfizetők millióinak első választása a DIGI.” – mondta el Serghei Bulgac, a DIGI Communications N.V. vezérigazgatója.

Bővebb információ ezen a linken érhető el.

A Digi Communications N.V.-ről

A Digi Communications N.V. az elektronikus hírközlési szolgáltató, az RCS & RDS anyavállalata, az internet piac, a fizetős tv és a konvergáló szolgáltatások vezetője Romániában, mely Magyarországon, Spanyolországban és Olaszországban is tevékenységeket folytat. A több mint 28 évvel ezelőtt alapított társaság szinte teljes egészében a régió legmodernebb (legkorszerűbb) és legszélesebb körű optikai szálhálózatával rendelkezik, elérve 9,8 millió otthont Romániában és Magyarországon (2020. december).

A Digi a legolcsóbb elektronikus hírközlési szolgáltatásokat hozza piacra, mind a vezetékes, mind a mobilkommunikáció területén. Az idő múlásával ez a versenyelőny több millió vásárló előnyére vált, akik így gyorsabb és olcsóbb hozzáférést kaptak kiváló minőségű szolgáltatásokhoz. A Csoport Romániában jelenleg a legnagyobb piaci munkáltató a helyi üzleti környezetben körülbelül 14 600 alkalmazottal (minden piacot egybevetve a DIGI körülbelül 20 000 embernek biztosít munkát).

A Digi csoport multimédiás tartalma a következő TV-csatornákból áll: Digi4K, az első ULTRA HD minőségben sugárzott televízió Romániában, Digi 24, DigiSport 1, 2, 3, 4 Film Now (fizetős televízió), Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel és Hit Music Channel; valamint a következő rádióállomásokból: Digi FM, ProFM, Dance FM, Chill FM; és a DigiOnline égisze alatt összegyűlt online kommunikációs platformokból.