A DIGI Communications N.V. közleménye

2021. január 11. - Az Amerikai Egyesült Államok Bírósága jogerős döntésével elutasította valamennyi alperes vonatkozásában - beleértve az i-TV Digitális Távközlési Zrt.-t is – a döntéshozatal céljából elé utalt felperesi keresetet

A DIGI Communications N.V. (a továbbiakban: a „Társaság”) ezúton kívánja tájékoztatni befektetőit és a piacot arról, hogy 2020. november 24-én az Egyesült Államok hatáskörrel és illetékességgel rendelkező fellebbviteli bírósága a fellebbezési eljárás keretében jogerős határozatával – az i-TV Digitális Távközlési Zrt., mint utolsó alperes vonatkozásában is – elutasította a döntéshozatal céljából elé utalt azon felperesi keresetet, melyet amerikai állampolgárok nyújtottak be az Egyesült Államokban Virginia állam keleti körzetének Alexandria központú kerületének bíróságán a DIGI Communications N.V., az RCS & RDS S.A., az RCS Management S.A., valamint a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. és leányvállalata, az i-TV Digitális Távközlési Zrt. mint alperesekkel szemben. A kerületi bíróság valamennyi felperes valamennyi keresetét elutasította; az elutasítás nyomán előterjesztett fellebbezési igényeknek pedig a fellebbviteli bíróság hozott jogerős döntésében nem adott helyt. Tekintettel arra, hogy az egyes kereseti jogok tekintetében az elévülési idő lejárt, az érintett felperesek vonatkozásában az egyes igények ismételt, újbóli érvényesítésére irányuló lehetőség is végérvényesen megszűnt. Az ügy iratait a kerületi bíróságon lezárták, az alperesek javára meghozott ítélet jogerősnek tekintendő. A DIGI Communications N.V. üdvözli az Egyesült Államok Bíróságának pert lezáró jogerős döntését.

A DIGI Communications N.V.-ről A Társaság annak az RCS & RDS S.A. anyavállalata, amely piacvezető televíziós műsorterjesztési és egyéb telekommunikációs szolgáltatások terén Romániában és – leányvállalati révén – Magyarországon. Az RCS & RDS csoport mobil szolgáltatást is nyújt MVNO-ként (Mobil Virtuális Hálózati Szolgáltató) a Spanyolországban, illetve Olaszországban élő nagy román közösségek számára, Spanyolországban pedig vezetékes internet-, adat- és vezetékes telefonos szolgáltatásokat kínál előfizetői részére.

Kapcsolat DIGI Communications N.V. Telefon: +4031 400 4444 ipo.relations@digi-communications.ro