Tisztelt Előfizetőnk!

Magyarország Kormánya 2021. március 5-én módosította a veszélyhelyzet idején a digitális oktatással kapcsolatos intézkedéseket tartalmazó kormányrendeletet. Az ingyenes vezetékes internetszolgáltatásra jogosultak köre kiegészült az alapfokú nevelés-oktatást folytató köznevelési intézményekben tanuló diákokkal, illetve tanító pedagógusokkal. A kedvezmény az igénylést követően kiállított számlákon kerül feltüntetésre.

Azon előfizetőinknek, akik már igénybe vették a kedvezményt, további teendőjük nincs az ingyenes vezetékes internetszolgáltatással kapcsolatban, a kedvezmény automatikusan jóváírásra kerül a számukra!

Azon előfizetőink, akik eddig nem vették igénybe a kedvezményt 2021.03.25. és 2021.04.25. között adhatják le igényeiket.A szerződésszám a számla jobb felső sarkában található, amelyről további információ ezen az oldalon érhető el. A számla sorszámát pedig évszám nélkül kell beírni!

Jogosultsági kör:

A jogosultsági körről a 501/2020 Kormányrendelet rendelkezik, amely a Magyar Közlöny 2021. évi 37. számában olvasható.

A kedvezményre a köznevelésben, szakképzésben, nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban, valamint a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelettel összhangban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszony jogosít.

Az ingyenes szolgáltatásra jogosult az előfizetéssel rendelkező tanuló vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult tanuló vagy törvényes képviselője erre jogosító jogcím alapján használja; ezen kívül az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult pedagógus vagy oktató erre jogosító jogcím alapján használja.

Az igénybevétel feltételei:

A jóváírás igénybevételére azon DIGI vagy Invitel előfizetők jogosultak, akik helyhez kötött internetszolgáltatással rendelkeznek.

Az igényléssel kapcsolatos gyakran ismételt kérdésekre itt találja a válaszokat!