Megtudhatja egy hordozható magyarországi telefonszámról, hogy a szám a szolgáltatók között hordozott-e vagy sem, ha hordozott, akkor ki a szám eredeti szolgáltatója, és a számon ki nyújtja jelenleg a szolgáltatást. Ez fontos lehet, hiszen számos esetben eltérnek a perc- és mobil esetén az SMS díjak hálózaton belüli és azon kívüli irány esetén. Előfordulhat, hogy egy vezetékes, vagy mobil esetén 20-as, 30-as, 31-es vagy 70-es előhívójú szám már nem az eredeti szolgáltatójához tartozik, mert az előfizető hívószámát a DIGI-hez hordozta át. Illetve ennek ellenkezője is lehetséges, hogy az 50-es előhívójú számát a DIGI-től kihordozta.

Amennyiben szeretne meggyőződni arról, hogy az adott hívószámot hálózaton belüli vagy kívüli díjjal érheti el, két módon is lekérdezheti díjmentesen, hogy az melyik szolgáltatóhoz tartozik.

Telefonhívással: Hívja a 1272-es számot, ahol kollégáink felvilágosítást adnak. A telefonszám DIGI hálózatából díjmentesen, más hálózatból pedig helyi tarifával hívható, illetve a másik hálózatot üzemeltető szolgáltató által biztosított tarifával.

Interneten: http://szamhordozottsag.nmhh.hu/ oldalon keresztül.