Mobilparkolás szolgáltatással gyorsan és kényelmesen megvásárolhatja parkolójegyet készpénz használata nélkül havi számlája terhére.

Felhívjuk figyelmét, hogy parkoláskor mindig ellenőrizze a rendszámot és a zónaszámot (valóban abban a zónában áll-e az autó), mert a rendszám- és/vagy zónaszám tévesztésből adódó parkolási panaszokért a DIGI Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Hogyan tud fizetni a szolgáltatásért?

Univerzális egyenlege (havi 20 000 Ft) terhére vásárolhat, az igénybe vett szolgáltatások díjai a következő havi számlájával kerülnek kiszámlázásra.

A parkolási jogosultság ellenőrzését a parkolási társaságok, vagy az általuk megbízott cég végzi a kereskedői rendszer adatbázisában nyilvántartott adatok (rendszám) alapján. Ha utólag a parkolási társaságtól fizetési felszólítást kap, ám rendelkezik érvényes parkolási jogosultsággal, de az ezt igazoló SMS-t kitörölte, kérjük hívja a 1272-es ügyfélszolgálati telefonszámunkat!

Mobilparkolás használata

Lépésről lépésre leírjuk, hogyan veheti igénybe a Mobilparkolás szolgáltatást.

Írjon SMS-t, melyben adja meg saját magyar rendszámát a következő módon

Határozatlan idejű parkolás esetén (rendszámát egybe kell írni):

Járműtípusonként eltérő gépjárműkódokat kell megadnia az alábbi módon:

  • Személyautóra: ABC123
  • Oldalkocsis motorkerékpárra: ABC123,M
  • Buszra: ABC123,B
  • Tehergépjárműre: ABC123,T

Határozott idejű parkolásnál a rendszámát ugyanúgy írja egybe, majd vesszővel elválasztva adja meg, hogy hány percet szeretne parkolni, például: ABC123,60

Külföldi felségjelű jármű esetén a rendszám mögé vesszővel elválasztva írja be a felségjelet is és utána a gépjárműkódot. A helyes SMS formátum például:

ABC1235,CH,B,60 (ABC12345 rendszámú svájci busz 60 perc parkolással).

Küldje el az SMS-t 0650 130 XXXX (a parkolási zónának megfelelő végződésű) telefonszámra!

A telefonszám utolsó négy számjegye határozza meg, hogy melyik zónában lesz érvényes a parkolása, a zónakódot megtalálja a parkolóautomatán.

Parkolójegy ára: Tájékozódjon a parkolóautomatánál vagy a parkolási zóna adatbázisban.

Tranzakciós díj minden parkolás indításakor: 55 Ft.

Hálózaton belüli SMS díja: díjmentes.

Az SMS elküldése után várja meg megerősítő üzenetünket! Pár percen belül SMS-ben visszaigazoljuk kérését. Mindig várja meg a parkolás elindításának sikerességét igazoló SMS-t, ez jelenti azt, hogy rendelkezik a parkoláshoz szükséges jogosultsággal! Ha néhány perc alatt nem érkezne meg, hívja ügyfélszolgálatunkat a 1272-es számon. A minimális parkolási idő 15 perc, ami minden esetben felszámításra kerül.

A Mobilparkolás legfontosabb szabályai

Amennyiben egy adott telefonszámhoz tartozóan már van folyamatban lévő parkolás, a második parkolás elindítása a folyamatban lévő parkolást leállítja, melyről tájékoztató SMS-t küldünk, majd elindítja az új parkolást. Amennyiben az adott telefonszámhoz tartozóan már van folyamatban lévő parkolás, akkor az leáll, és erről SMS-ben küldünk tájékoztatást. Amennyiben a folyamatban lévő parkolását az indítástól számított 1 percen belül leállítja, akkor az adott parkolás törlésre kerül, és ebben az esetben sem a 15 perc parkolási díj, sem a tranzakciós díj nem kerül felszámításra.

A hosszabbításhoz ismételten írjon egy SMS-t a korábban megadott rendszámmal. A parkolás meghosszabbítása során a folyamatban lévő parkolás leállításra kerül, és új parkolás kerül elindításra.

Tranzakciós díj hosszabbításonként: 55 Ft.

Hálózaton belüli SMS díja: díjmentes.

Az üzenet elküldését követő pár percen belül SMS-ben visszaigazoljuk a kérést. Mindig várja meg a parkolás elindításának sikerességét igazoló SMS-t, ez jelenti azt, hogy rendelkezik a parkoláshoz szükséges jogosultsággal! Ha néhány perc alatt nem érkezne meg, hívja ügyfélszolgálatunkat a 1272-es számon. A minimális parkolási idő 15 perc, ami minden esetben felszámításra kerül.

A meghosszabbítás egyszeri időtartama 4 óra. A rendszer 4 óra elteltével automatikusan leállítja a parkolást, nem számolódik tovább. Ha több időre szeretne parkolást igénybe venni, ezt vegye figyelembe és hosszabbítsa ismét a 4 óra lejárta előtt.

Mielőtt elhagyná a parkolóhelyét, állítsa le a parkolását! Küldje el SMS-ben a STOP szót (akár kis, akár nagybetűvel) ugyanarra a telefonszámra, melyen a parkolást kezdeményezte.

FONTOS: a parkolás leállításához kizárólag a STOP szót használja, mert más szöveg beírása esetén a parkolás nem áll le!

Az üzenet elküldését követő pár percen belül SMS-ben visszaigazoljuk a kérést. Mindig várja meg a parkolás leállításának sikerességét igazoló SMS-t! Ha néhány perc alatt nem érkezne meg, hívja ügyfélszolgálatunkat a 1272-es számon.

Parkolási zónakódok

A zónakódokról részletes tájékoztatást a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. oldalán talál:

Mobilparkolás (link: https://nmzrt.hu/szolgaltatasok/parkolas/parkolasi-zonak.html)