DIGI Lexikon A-tól Z-ig

IMAP

Az IMAP (Internet Message Access Protocol) segítségével úgy tekintheti meg elektronikus üzeneteit, hogy közben nem tölti le azokat a saját számítógépére, hanem továbbra is a szerveren kerülnek tárolásra. Ehhez egy levelező kliensre (Microsoft Outlook Expressz, Mozilla Thunderbird, stb.) van szükség.

Infraport

Az általunk forgalmazott Hyundai 7160NA (Dual) beltéri egységhez tartozó eszköz, melynek segítségével a dekóder irányítható egy másik helyiségben is.

Internet

Az internet kifejezés nemzetközileg elterjedt szó, az angol eredetű internetwork szóból ered, mely magyarul leginkább 'hálózatok hálózata'-ként adható vissza, szó szerint hálózatok közötti-t jelent. Az internet az egész világot körülölelő számítógép-hálózat, hatalmas rendszer, amely kisebb számítógép-hálózatokat fog össze.

Internet utalvány

Internet utalvánnyal kényelmes és gyors módon egyenlítheti ki internet szolgáltatásának havi díját. Az internet utalványt rendszerint a munkáltató biztosítja a munkavállaló részére a Cafeteria keretein belül.

IP cím

Az IP jelentése Internet protocol. Az IP cím egy egyedi hálózati azonosító, amit az ezzel a címmel kommunikáló számítógépek egymás azonosítására használnak. Minden internetre kapcsolt számítógépnek van IP-címe. Dinamikus IP cím esetén az IP-cím folyamatosan változik. Ez elsősorban az otthoni, lakossági internet-szolgáltatás esetében fordul elő. A DIGI Kft. is alapértelmezetten dinamikus IP címeket oszt ki.

IVR

Az IVR (Automatikus Hangbemondásos Ügyfélszolgálati Rendszer) egy interaktív menürendszer, amelyben ügyfeleink egy telefonkészülék nyomógombjai segítségével kommunikálnak a számítógépes rendszerrel.