DIGI Lexikon A-tól Z-ig

E-mail

Az interneten, vagy hálózaton keresztül küldött elektronikus üzenet. Az elektronikus levél tartalmazhat szöveget, és csatolt fájlokat is.

EDGE

Az EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) a már széles körben elterjedt GPRS technológiát kiegészíti, de annál akár háromszor gyorsabb letöltési sebességet kínáló technológia(jelenleg akár 236 kbps adatátviteli sebesség is elérheti). Az EDGE letöltési sebessége online zenehallgatásra, videó letöltésre is lehetőséget nyújt.

Előfizetői hozzáférési pont

Előfizetői hozzáférési pont a hálózat részét képező azon fizikai kapcsolódási pont, ahol az előfizető által megjelölt számú végberendezés a szolgáltató által a belépési díj ellenében kiépített csatlakozószakasz útján csatlakoztatható.

Előregisztrációs szám

Az igénybejelentés során generált 6 számjegyből álló számsor. Amíg a szerződésszám nincs rögzítve, ez alapján is be tudjuk azonosítani az ügyfelet.

EPG

Az EPG (Electronic Program Guide) egy elektronikus műsorújság, amiből naprakészen megismerhetőek az egyes csatornák műsorai. Az EPG általánosan a következő információkat tartalmazhatja ügyfeleink számára: kezdési időpont, hossz, rövid leírás a tartalomról.

Ethernet

Az Ethernet megfelelő kábelek és csatlakozók segítéségvel kialakított helyi hálózatot jelöl. A jelenleg elterjedtebb 100 Mbps változatot Fast Ethernet-nek is nevezik. Ehhhez leggyakrabban általában CAT-5 sodort érpárt használnak, de létezik optikai üvegszálas összeköttési lehetőség is. Létezik már egy 1 Gbps sebességű változat is, amely Gigabit-Ethernet névre hallgat.

Euro Av csatlakozó (Scart)

(Syndicat des Constructeurs d'appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs) Audiovizuális eszközök összekötésére használt csatlakozó. A csatlakozó 21 tű segítségével kapcsolódik a foglalatba és biztosít adatátvitelt.