FIZESSE DIGI-S SZÁMLÁIT EGYSZERŰEN ÉS KÉNYELMESEN AZ ICSEKK SZOLGÁLTATÁSSAL!

Az iCsekk szolgáltatással könnyen, gyorsan és rugalmasan fizetheti ki számláját! Ez a díjbefizetési mód nem csupán biztonságos, de percek alatt kivitelezhető. Önnek kizárólag egy ún. okos mobilkészülékre és egy megfelelő alkalmazásra van szüksége, amellyel a számlán található QR kódot beolvashatja és így ennek segítségével egyenlítheti ki számláját. A QR kód egy kétdimenziós vonalkód, amelyet a legtöbb okos készülék megfelelő alkalmazás telepítésével képes értelmezni. Jelentése Quick Response, azaz gyors válasz.


Hogyan hajtható végre a művelet?
 

1. Az iCsekk alkalmazás letöltése és telepítése:

  • Az iCsekk applikáció letöltéséhez internet kapcsolat (például GPRS, WiFi) szükséges. Az iCsekk alkalmazás Android, iOS és Windows Phone platformon is elérhető. Az Android, iOS és Windows Phone platform esetében az alkalmazás közvetlenül a Google Play, az Apple Store, illetve a Windows Store oldalairól tölthető le, illetve mindhárom platform esetén kezdeményezheti a telepítést az „iCsekk” szó SMS-ben történő beküldésével a 06-20-9000961 telefonszámra.
  • A telepítéshez el kell fogadnia a megjelenített Általános Szerződési Feltételeket. Ezután meg kell adnia egy fizetési jelszót, amelyre a fizetések indításához lesz majd szüksége.

2. Fizetés iCsekk alkalmazással:

  • Vegye elő aktuális számláját, amit ki szeretne egyenlíteni.
  • QR kód beolvasása iCsekk alkalmazáson keresztül: Nyissa meg telefonján az iCsekk applikációt, majd a „Számlakód beolvasás” menüpont indításával lehetővé teszi a számlán elhelyezett QR kód beolvasását-, a készülékén lévő kamera segítségével.
  • A kód sikeres beolvasása után a rendszer, a számlalevél elemeit tartalmazó fizetési tranzakciót generál, amely nem azonnali fizetés választása esetén a „Várakozó számlák” menüpont alá kerül.  Amennyiben Ön azonnal kiegyenlítené a számlát, akkor a részleteiben is bemutatott számla adatai alatt lévő „Fizet” gomb megnyomásával a folyamatot elindítva, bankkártyás fizetést hajthat végre.
  • Ehhez a vásárlási tranzakcióként megvalósuló művelethez a fizetéskor rögzített, vagy a korábban tárolt kártyaadatokat és a telepítéskor létrehozott fizetési kódot kell megadnia.
  • A rendszer egy fedezetellenőrzést és foglalást hajt végre a kártyához kapcsolódó bankszámlán.
  • Sikeres fizetési tranzakció esetén a számla átkerül a „Kifizetett számlák” menüpont alá.
  • Ha a „sikeres fizetés” üzenet megjelent a képernyőjén, akkor az „OK” gomb megnyomásával tud visszatérni a Főmenübe