FIZESSE DIGI-S SZÁMLÁIT EGYSZERŰEN ÉS KÉNYELMESEN AZ ICSEKK SZOLGÁLTATÁSSAL!

Az iCsekk szolgáltatással könnyen, gyorsan és rugalmasan fizetheti ki számláját! Ez a díjbefizetési mód nem csupán biztonságos, de percek alatt kivitelezhető. Önnek kizárólag egy ún. okos mobilkészülékre és egy megfelelő alkalmazásra van szüksége, amellyel a számlán található QR kódot beolvashatja és így ennek segítségével egyenlítheti ki számláját. A QR kód egy kétdimenziós vonalkód, amelyet a legtöbb okos készülék megfelelő alkalmazás telepítésével képes értelmezni. Jelentése Quick Response, azaz gyors válasz.


Hogyan hajtható végre a művelet?
 

1. Az iCsekk alkalmazás letöltése és telepítése:

  • Az iCsekk applikáció letöltéséhez internet kapcsolat (például GPRS, WiFi) szükséges. Az iCsekk alkalmazás Android és iOS platformon is elérhető. Az alkalmazás közvetlenül a Google Play és az Apple Store oldalairól tölthető le díjmentesen.
  • A telepítéshez el kell fogadnia a megjelenített Általános Szerződési Feltételeket és Adatkezelési Tájékoztatót. Ezután meg kell adnia egy fizetési jelszót, amelyre a fizetések indításához lesz majd szüksége.

2017. augusztus 1-től megszűnik az iCsekk alkalmazás Windows Phone platformjának támogatása, valamint az SMS küldéssel kezdeményezhető telepítés. Az applikáció a továbbiakban is díjmentes letölthető lesz a Google Play és Apple Store áruházakból. A telepítéshez és az alkalmazás további használatához az Általános Szerződési Feltételek mellett, el kell fogadni az Adatkezelési Tájékoztatót is. Ha ezek bármelyikének elfogadása elmarad, az alkalmazás csökkentett módban üzemel tovább. A csökkentett üzemmódban az alábbi menüpontok letiltásra kerülnek: Számlakód beolvasás, Várakozó számlák, Mobilegyenleg feltöltés.

2. Fizetés iCsekk alkalmazással:

  • Vegye elő aktuális számláját, amit ki szeretne egyenlíteni.
  • QR kód beolvasása iCsekk alkalmazáson keresztül: Nyissa meg telefonján az iCsekk applikációt, majd a „Számlakód beolvasás” menüpont indításával lehetővé teszi a számlán elhelyezett QR kód beolvasását-, a készülékén lévő kamera segítségével.
  • A kód sikeres beolvasása után a rendszer, a számlalevél elemeit tartalmazó fizetési tranzakciót generál, amely nem azonnali fizetés választása esetén a „Várakozó számlák” menüpont alá kerül.  Amennyiben Ön azonnal kiegyenlítené a számlát, akkor a részleteiben is bemutatott számla adatai alatt lévő „Fizet” gomb megnyomásával a folyamatot elindítva, bankkártyás fizetést hajthat végre.
  • Ehhez a vásárlási tranzakcióként megvalósuló művelethez a fizetéskor rögzített, vagy a korábban tárolt kártyaadatokat és a telepítéskor létrehozott fizetési kódot kell megadnia.
  • A rendszer egy fedezetellenőrzést és foglalást hajt végre a kártyához kapcsolódó bankszámlán.
  • Sikeres fizetési tranzakció esetén a számla átkerül a „Kifizetett számlák” menüpont alá.
  • Ha a „sikeres fizetés” üzenet megjelent a képernyőjén, akkor az „OK” gomb megnyomásával tud visszatérni a Főmenübe