A korábbi évek során a DIGI hálózatfejlesztési tevékenysége eredményeként Magyarország legsűrűbben lakott települései technológiai szempontból alkalmasakká váltak, hogy a DIGI saját optikai rendszeréhez tudjanak csatlakozni. Ennek köszönhetően a felhasználók zavartalanul élvezhetik a minőségi televízió, internet és vezetékes telefon szolgáltatásokat, rendkívül kedvező áron. A vállalat augusztus közepétől a korábbi Invitel ügyfelek számára lehetőséget biztosít, hogy előfizetőként csatlakozzanak a DIGI száloptikai hálózatához, optikai kábellel az otthonukig (FTTH). Így a vállalat még több szegedi háztartás számára kínálhat teljes körű szolgáltatást, beleértve az 1000MB/s sebességű internet hozzáférést és a mobiltelefon szolgáltatást. 

Az elmúlt 10 évben a DIGI jelentős beruházásokat hajtott végre a Dél-Alföld regionális fővárosában, Szegeden, amely megannyi izgalmas kulturális eseménynek ad otthont, például a Borfesztiválnak, a méltán ismert és népszerű Szegedi Szabadtéri Játékoknak, vagy a legrégebb óta megrendezésre kerülő hazai fesztiváleseménynek, a Szegedi Ifjúsági Napoknak. Csakúgy, mint több más hazai nagyvárosban, a DIGI Szegeden is megvásárolta az egyik helyi szolgáltatót 2010-ben, s ezzel komolyabb technológiai fejlesztések sora vette kezdetét a lakóterületeken. 

A kiváló ár-érték arányú vezetékes és internet szolgáltatások kezdeti, bevezető szakaszát hamar felváltotta a magasabb színvonalú technológiát képviselő optikai hálózat létrehozása. Az optikai rendszer kiépítése először a sűrűn lakott területeken történt meg, mely során a kábeleket első lépésként az épületekbe, lakótelepekre vezették be, ahonnan azokat a későbbiekben közvetlenül az előfizetők otthonaiba telepítették. Így létesült hálózat a Polgármesteri Hivatal épületében, a Központi Könyvtárban, de az évente 90 ezer látogatót számláló Szegedi Ifjúsági Napok rendezvényeihez is ezen a hálózaton futnak az elektronikus szolgálatások. A száloptika lakásonkénti telepítésével biztosított a gyorsabb, szélessávú internet elérés kiváló minőségben, a technológiai beruházások révén pedig az FTTH Szeged-szerte elérhetővé válik lakossági és üzleti célokra egyaránt. 

A korábbi Invitel szolgáltatást használók technológiai és előfizetői becsatornázásának legnagyobb előnye, hogy az ügyfelek ezentúl ugyanolyan magas minőségben élvezhetik a szolgáltatásokat, kiváló ár-érték arányban, mint a DIGI már meglévő előfizetői. A szegedi infrastruktúra fejlesztés következő lépéseként a DIGI megszűnteti a rézkábeles hálózati elérést, amely ugyan kis százalékban, de még jelen van az előfizetők otthonaiban, és amely nem feltétlenül garantálja a gyors, zavartalan, kiváló minőségű szélessávú internet szolgáltatást.

A DIGI telekommunikációs portfolióját tekintve 2019 májusában jelentős bővítés történt: ekkor indult útjára a 06 50-es hívószámú DIGIMobil szolgáltatás. Szegeden a lakott területeken közel teljes a lefedettség, ennek köszönhetően az új DIGI előfizetők már felfedezhetik, tesztelhetik a DIGIMobil nyújtotta előnyöket. 

A DIGI Kft.
A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. a DIGI Communications N.V. magyarországi leányvállalata. A magyarországi piacon 1998 óta van jelen, ügyfelei számára biztosítva a legjobb ár-érték arányú távközlési szolgáltatásokat a vezetékes és mobil szolgáltatások terén. A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. Magyarország egyik meghatározó távközlési szolgáltatója, jelentős szerepet tölt be másodikként a kábeltelevízió piacon 29%-os, a vezetékes internet szegmensében 24%-os piacrésszel, míg a vezetékes telefonszolgáltatás 23%-ot tesz ki (MNHH 2019. decemberi adatai alapján). A DIGI Kft. 2019 májusában vezette be saját hálózatában a mobilszolgáltatást, amelyet azóta is folyamatosan bővít, fejleszt. 

 

*Garantált le- és feltöltési sebesség 300/75Mbit/s