A DIGI idén is támogatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által XII. alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztivált. A társaság a kamarával kötött együttműködése keretében a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőjének díjátadóján a ’távközlési technikus’ valamint az ’infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető’ versenykategóriák első három helyezettjének adott át értékes pénzjutalmakat és ajándékcsomagokat.

A Szakma Sztár Fesztivál idén XII. alkalommal adott otthont a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőjének, melyet 2019. március 12-14-e között rendeztek meg a budapesti Hungexpo területén. Az esemény minden évben különleges lehetőséget nyújt arra, hogy az egyes iparágak képviselői megismerjék a jövő szakembereit, hiszen az ország különböző pontjáról érkeznek ide a szakmájuk iránt elhivatott tanulók. A rendezvényen felmérhetők a diákok készségei és szakmai tudásuk egyaránt.

A DIGI elkötelezett ügyfelei magasszintű kiszolgálása iránt és arra törekszik, hogy folyamatosan növelje a szolgáltatási területén található, nagy sávszélességű technológiával lefedett háztartások számát. A gyors, stabil internet- és a minőségi televíziószolgáltatások nyújtásának elengedhetetlen feltétele a modern, jövőálló hálózat kiépítése, melynek megvalósításához kiemelkedő szaktudású és elkötelezett munkatársakra van szükség. A Szakma Sztár Fesztiválon a hazai középiskolák legkiválóbb diákjai „mérkőzhettek” meg egymással és adhattak számot az iskolapadban megszerzett tudásukról, a DIGI éppen ezért idén is örömmel állt a kezdeményezés mellé.

„A tavalyi év pozitív tapasztalatai alapján 2019-ben is a ’távközlési technikus’, illetve az ’infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető’ kategória versenyzőit támogattuk. Úgy gondoljuk, hogy ezek a szakmák a telekommunikációs piac meghatározó területei, így idén is fontosnak tartottuk, hogy erőforrásainkhoz mérten a saját eszközeinkkel is hozzájáruljunk népszerűsítésükhöz” – mondta el Cserép Gergely, a DIGI értékesítési és marketing vezetője.

Az országos megmérettetésen elméleti tudásuk mellett gyakorlati tudásukról is számot kellet adniuk a versenyzőknek, így nem volt elegendő, ha csak az elméletre készítették fel őket tanáraik. Mivel számos olyan szakgimnázium és szakközépiskola található az országban, ahol kiváló képzést nyújtanak, idén is szoros volt a verseny a dobogós helyek megszerzéséért.

„Több oktatási intézménnyel is kapcsolatban állunk, ahonnan műszaki végzettséggel kerülnek ki a diákok és általánosságban elmondhatjuk, nagyon jó alapokat kapnak az iskolában eltöltött évek során. Mindemellett természetesen szükséges a továbbképzésük, ezért cégünknél arra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy a hozzánk érkező fiatalok megszerzett elméleti tudásukat, további tapasztalatokkal is kiegészíthessék. Munkavállalóink több mint fele műszaki területen dolgozik, így a DIGI-hez csatlakozó munkatársak nagy rutinnal és ismeretekkel rendelkező kollégák mellett sajátíthatják el a szakma gyakorlati alapjait” – tette hozzá Cserép Gergely.