Szeptember 15-én a 900 MHz és az 1800 MHz mobil frekvenciaárverés eljárásának tervezetét nyilvánossá tették. A dokumentáció tervezet olyan szabályozásokat tartalmaz, amelyek a DIGI aukción való indulását megnehezítik. A DIGI elmúlt 12 év során benyújtott és többnyire nem fair módon elutasított frekvenciapályázatainak tapasztalatai alapján elmondható, hogy a jelenlegi szabályozás olyan kritériumokat állított fel, melyek a DIGI újbóli elutasítását jelenthetik.

A DIGI 1998-tól, a magyarországi vezetékes hálózatának kiépítésétől kezdve, még a kedvezőtlen piaci körülmények között is, mindig kiemelt figyelmet fordított hálózata és szolgáltatásai fejlesztésére. A vállalat célkitűzése, mely szerint a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatást igyekszünk biztosítani, hozzájárult Magyarország 10., előkelő helyéhez a világ szélessávú Internet rangsorában. [1]  Ezen felül a hazai vezetékes televízió, internet és telefon szolgáltatások piacán a versenyképes árak a DIGI piaci jelenlétének is köszönhetők. 

A DIGI célja, hogy előfizetőinek zavartalan, minőségi szolgáltatásokat nyújtson, ezáltal segítsen minőségibb életkörülményeket teremteni ügyfelei számára. A DIGI Csoport Romániában és Spanyolországban a konvergens mobil és vezetékes elektronikus távközlési szolgáltatások terén szerzett tapasztalatai, csakúgy, mint az Olaszországban jelen lévő mobil virtuális hálózattal kapcsolatos tudása segítette az új szolgáltatások magyarországi bevezetését. Ezért a DIGI Magyarországon korlátozott számú frekvencián, 2019-ben indította el saját mobilszolgáltatását. 

Előfizetői érdekeit szem előtt tartva vállalatunk továbbra is a hálózatfejlesztésre és mobilszolgáltatása lefedettségének növelésére koncentrál, azonban az nagyban függ az elérhető mobil frekvenciáktól. 

Sajnálatos módon, a DIGI kizárása a tenderből azt jelentené, hogy a cég csak korlátozott számú előfizetőhöz tudná eljuttatni szolgáltatásait. 

Úgy véljük, a mobil frekvenciaárverés kiírásnak összességében semlegesnek, fairnek és az európai joggal és gyakorlattal összhangban állónak kellene lennie, ily módon szélesebb versenylehetőséget teremtve az ügyfelek érdekében. 

Ügyfeleink bizalmát élvezve, a DIGI minden lehetséges eszközzel arra törekszik, hogy lehetősége nyíljon frekvenciák elnyerésére, ezáltal betartva a korlátlan kapcsolattartásra tett ígéretét. 

[1] Forrás: [https://www.speedtest.net/global-index]