Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Vodafone Magyarország Zrt. vállalatcsoportunkhoz történő csatlakozásával DIGIMobil és DIGINet Aktív 50 ügyfeleknek is elérhetővé válik a közel országos lefedettség. 2023. június 1-jétől meglévő előfizetésével és SIM kártyájával már a Vodafone mobilhálózatán élvezheti mobil hang- és adatszolgáltatásainkat.

Az aktuális részletes mobil lefedettségi térképről itt tájékozódhat: digi.hu/mobil/lefedettseg

FONTOS TUDNIVALÓK A VODAFONE MOBILHÁLÓZATÁRA VÁLTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

HÁLÓZATVÁLASZTÁS

A hálózatváltás SIM kártya és hívószám cserével nem jár. Eszköze - készüléktípustól függően - a Vodafone országos 2G vagy 4G mobilhálózatára fog felcsatlakozni, ami a legtöbb esetben automatikusan megtörténik. A Vodafone hálózatára váltás után a készülék kijelzőjén várhatóan a DIGI HU / vodafone HU felirat fog megjelenni, valamint egy "R" betű a térerő jelző közelében.

Előfordulhat, azonban, hogy a készülékét manuálisan szükséges beállítani (kijelzőn nincs hálózat, csak segélyhívás). Dual SIM-es készülékek esetén ügyeljen arra, hogy a DIGIMobil SIM kártyához tartozó hálózatválasztási mód kerüljön átállításra.

Az alábbi menüpontok alatt található automatikus hálózatválasztást állítsa manuálisra. A hálózatkeresés befejezése után, ami pár percig is eltarthat, válassza ki a „vodafone HU” vagy „vodafone HU 4G” hálózatot, ezt követően az új hálózat regisztrációja elindul. A regisztráció alatt pár másodpercre minden kommunikáció megszakad a mobilhálózattal. A sikeres regisztráció befejezése után a megszokott módon használható a készülék. A hálózatválasztási módot preferált automatikusra visszaállítani.

 

Android operációs rendszerrel működő készülék esetén:
Beállítások / Kapcsolatok / Mobilhálózatok / Mobilszolgáltatók

iOS operációs rendszerrel működő készülék esetén:
Beállítások / Mobilhálózat / Hálózatválasztás

 

Felhívjuk figyelmét, hogy manuális hálózatválasztás beállításakor a menüpontok elnevezése készülékgyártónkként, típusonként és az operációs rendszer verziójától függően eltérő lehet!

A Vodafone hálózatának használatához, kérjük hagyja kikapcsolt állapotban a Roaming+ üzemmódot!

 

MOBILINTERNET ELÉRÉS

A mobilinternet szolgáltatás eléréséhez kapcsolja be az adatroamingot az operációs rendszer típusától függetlenül. Az esetleges figyelmeztetések ellenére, ez belföldön nem jár plusz költséggel! Az adatroaming bekapcsolásától függetlenül, hazai hálózaton történő forgalmazás esetén, a díjcsomagban foglalt belföldi adatkeret csökken, nem az EU-ban leforgalmazható adatmennyiség.

Ha már van DIGI APN (hozzáférési pont név) a készülékben, azt nem szükséges módosítani, vagy újat felvenni. Amennyiben készüléke nem kapcsolódik fel az internetre, tekintse meg APN beállítási útmutatónkat

Amennyiben DIGIMobil és DIGINet Aktív 50 előfizetői SIM kártyáját mobiltelefon készüléktől eltérő, egyéb hálózati eszközben használja, a hálózatválasztási és adatroaming beállítások elvégzése szintén szükséges a megfelelő működéshez. Ehhez segédletet - az oldalon lefelé görgetve - a ZTE mobil stick lenyíló fül alatt talál.

 

KÜLFÖLDI / HATÁRMENTI TARTÓZKODÁS

Mi a teendő, ha külföldön tartózkodik, nyaral vagy az országhatár közelében él?

Külföldi utazás, nyaralás esetén, kérjük a kiutazás előtt győződjön meg róla , hogy a hálózatválasztási mód automatikusra legyen állítva, így készüléke a határátlépés után is a legjobb hálózatra csatlakozik fel. Ha a célországban nem szeretne mobilinternetet használni, kérjük kapcsolja ki a mobilinternet elérést!

Külföldi hálózatra történő feljelentkezés esetén a mobil díjcsomagban foglalt, EU-ban felhasználható adatmennyiségen felül a roaming adatforgalom díjköteles, mely az alábbiak szerint kerül kiszámlázásra:

Roaming adatforgalom díjai*

Roaming 1. díjzónán belüli országokban fogadott vagy indított adatforgalom  0,5274 Ft/MB
Roaming 2. díjzónán belüli országokban fogadott vagy indított adatforgalom  20 Ft/MB
Roaming 3. díjzónán belüli országokban fogadott vagy indított adatforgalom  40 Ft/MB
Roaming 4. díjzónán belüli országokban fogadott vagy indított adatforgalom  50 Ft/MB

 

*A táblázatban szereplő díjak bruttó díjak, a távközlési szolgáltatásokra vonatkozó mindenkor érvényes áfát tartalmazzák. Az adatroaming legkisebb mérési és számlázási egysége: Mega Byte (MB). A díjzónába sorolt országok listáját a digi.hu/roaming oldalon tudja megtekinteni.

Felhívjuk figyelmét, hogy abban az esteben, ha Ön az országhatár közelében huzamosabb ideig tartózkodik, életvitelszerűen a határmentén él és készülékét alapértelmezetten automatikus hálózatválasztással használja aktív adatroaming mellett, a készüléke átjelentkezhet a szomszédos ország mobilhálózatára. Ekkor a háttérben futó alkalmazások adatforgalmat generálhatnak, amely költséggel járhat.

Ez esetben javasoljuk, hogy manuális hálózatválasztást alkalmazzon vagy a DIGI Ügyfélkapu felületen belépve a SZOLGÁLTATÁSOK – DIGIMOBIL menüpont alatt a Kiegészítő szolgáltatások beállításánál kapcsolja ki a hívószámhoz tartozó Roaming opciót az esetleges plusz költségek elkerülése érdekében. Fontos, hogy ez a beállítás nincs hatással a Vodafone belföldi mobilhálózatához való csatlakozásra!

 

VOLTE

A Vodafone Magyarország hálózatára váltással a HD minőségű hívásokat biztosító VoLTE szolgáltatás továbbra is elérhető marad, a VoWiFi (WiFi hálózatokon keresztüli) hanghívásokat lehetővé tevő kiegészítő szolgáltatás azonban megszűnik.

Mit jelent a VoLTE?

Voice over LTE (VoLTE), azaz hanghívás LTE/4G adathálózaton keresztül. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a technológia lehetővé teszi az egyszerre történő telefonálást és internetezést.

Mi szükséges a VoLTE igénybevételéhez?

  • VoLTE/4G képes készülék (kizárólag olyan készülékekkel használható, mely támogatja az adott technológiát és a gyártó engedélyezi a VoLTE Roaming szolgáltatást)
  • DIGIMobil előfizetés (SIM kártya)
  • 4G lefedettségű terület

 

iOS

iOS operációs rendszerrel működő készülék esetén a Vodafone hálózatára átállást követően, a VoLTE opciót manuálisan aktiválni szükséges a VoLTE Roaming szolgáltatás használatához: Beállítások / Mobilhálózat / Mobiladat-lehetőségek / Hang és adatok / VoLTE menüpont bekapcsolásával.

Az alábbi készüléktípusok támogatják a funkciót:

  • iPhone 7 vagy annál újabb típusú készülékek
  • iOS 13 vagy annál újabb verziójúoperációs rendszerek
  • EU régiós készülékek

 

Android

Android operációs rendszerrel működő készülék esetén, amennyiben fel van készítve a VoLTE Roaming elérésére, az opció automatikusan aktiválódik. Amennyiben nem elérhető a funkció, várhatóan szoftverfrissítést követően aktiválódik, ha ezt készüléke operációs rendszere lehetővé teszi.

 

Előfordulhat, hogy készülékében nincs aktiválva vagy nem támogatja a VoLTE Roaming opciót, így ebben az esetben a hívások 2G hálózaton történnek.

 

BEÁLLÍTÁSI SEGÉDLETEK

Az alábbiakban, egyes készülék típusok beállítására vonatkozó segédletek útmutatásként szolgálnak. Felhívjuk figyelmét, hogy a menük elnevezése készülékgyártónkként, típusonként és az operációs rendszer verziójától függően eltérő lehet!