Az információbiztonság sokunk számára néhány évvel ezelőtt még egy távoli, „talán a nagy cégek számára fontos” dolognak tűnt, sokan nem is tudták igazán, mit is jelent ez.

Ma már sokan – és sajnos egyre többen – a saját bőrükön is megtapasztalják, mit jelent az, amikor ellopják az adatainkat, vírus letörli az összes fájlt a számítógépünkről, felhív a Szolgáltató, hogy a számítógépünk illegális tevékenységet folytat az interneten stb.

Az interneten keresztül elkövetett bűncselekmények száma folyamatosan növekszik, már 2019-ben eljutott a világ oda, hogy a kiberbűnözés összességében már magánszemélyeknek is nagyobb kárt okozott, mint a hagyományos bűncselekmények. Ez az arány évről-évre tovább romlik.

Az alábbiakban adunk néhány tanácsot Önnek, amivel csökkenthető annak a veszélye, hogy kiber bűncselekmény áldozatává váljon.

Természetesen a fenti tanácsok megfogadása sem fog Önnek 100%-os biztonságot adni, hisz 100%-os biztonság nem létezik, ha digitális eszközöket használ.  A fenti lépések betartásával – mely mindenki saját érdekét szolgálja – a valószínüségét csökkenti annak, hogy kiberbűnözők áldozatává váljon.